VP: Bela kuća obaveštava TikTok influensere o ruskom ratu u Ukrajini

VP: Bela kuća obaveštava TikTok influensere o ruskom ratu u Ukrajini

Sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki dala je ključne informacije o ruskoj invaziji na Ukrajinu 30 TikTok zvezda 10. marta, piše Vašington post. „Bela kuća je pažljivo pratila uspon TikToka kao dominantnog izvora vesti, što je dovelo do njene odluke da pristupi odabranoj grupi najuticajnijih imena platforme“, piše publikacija.

U četvrtak popodne, 30 influensera TikTok-a okupilo se u Zoom pozivu da bi primilo ključne informacije o ratu koji se odvija u Ukrajini. Osoblje Saveta za nacionalnu bezbednost i sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki informisali su influensere o strateškim ciljevima Sjedinjenih Država u regionu i odgovorili na pitanja o raspodeli pomoći Ukrajincima, saradnji sa NATO-om i o tome kako će Sjedinjene Države reagovati na rusku upotrebu nuklearnog oružja. .

Kako je kriza u Ukrajini eskalirala, milioni su se obratili TikToku za informacije o tome šta se tamo dešava u realnom vremenu. TikTok video snimci ponudili su neke od prvih uvida u rusku invaziju i od tada je platforma bila primarni izlaz za širenje vesti masama u inostranstvu. Ukrajinski građani koji se kriju u skloništima ili beže iz svojih domova podelili su svoje priče na platformi, a takođe su se širile opasne dezinformacije i ruska propaganda. A zvezde TikTok-a, mnoge sa milionima pratilaca, sve više traže smisao krize za svoju publiku.