Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine: Ruska vojska zauzela TV toranj u Hersonu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine: Ruska vojska zauzela TV toranj u Hersonu

Neprijatelj je zauzeo TV toranj, TV i radio program u Hersonu i širiće informacije po ovom gradu.

„Herson i region: neprijatelj je zauzeo TV toranj i TV i radio prenos i širiće vesti i informacije širom Hersona. Naravno, biće mnogo lažiranja, dezinformacija i propagande. Vlada nikada neće odustati od našu zemlju. Sve što će teroristi reći je laž“, objavila je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine na Fejsbuku.

Kako navode u Ministarstvu, okupatori ne dozvoljavaju da se napravi zeleni koridor kako bi se dodatno pogoršala humanitarna katastrofa u gradu.

Napominje se da je neprijatelj zao jer planira da dovede humanitarni konvoj iz Rusije i novinare da snimaju izveštaje o tome kako ruska vojska obezbeđuje hranu i lekove – još jedna propaganda za ruske potrošače.

„Vlasti rade na tome da građanima obezbede sve što im je potrebno i ovo pitanje će biti rešeno u najkraćem mogućem roku! Za razliku od neprijatelja, Ukrajinci su pametni, mudri, obrazovani i sposobni da analiziraju situaciju. Ne smemo dozvoliti da neprijatelj dobije ono što hoće! Držimo se, zajedno smo, i na svojoj smo zemlji“, istakli su u Ministarstvu.

Kako je saopšteno, ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara objavio rat Ukrajini i pokrenuo invaziju velikih razmera.

Ruske trupe ubijaju civile, granatiraju i uništavaju ključne infrastrukturne objekte, a projektili pogađaju domove Ukrajinaca.

U Ukrajini je uvedeno vojno stanje i objavljena opšta mobilizacija. Oružane snage Ukrajine, uz podršku celog naroda, hrabro se odupiru ruskoj agresiji.