Kipar 1. juna ukida sva ograničenja zbog korona virusa

Kipar 1. juna ukida sva ograničenja zbog korona virusa

Kiparske vlasti ukinuće sva ograničenja za ulazak zbog korona virusa od 1. juna, uključujući turisti neće morati da polažu sertifikat o vakcinaciji ili PCR test za COVID-19, navodi Siprus Mail.

U saopštenju Ministarstva saobraćaja navodi se da od 1. juna svi putnici, bez obzira na zemlju porekla, više ne moraju da polažu potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o oporavku od korona virusa, negativan PCR rezultat ili brzi test na antigen.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka, ministar saobraćaja Janis Karusos rekao je da ta odluka znači povratak normalnom putovanju.

Upitan da li odluka od petka znači da će biti ukinuta i obavezna upotreba maski na aerodromima, on je rekao da će važiti uputstva Ministarstva zdravlja.

Ukoliko ministarstvo upozori da su aerodromski terminali mesta povećanog rizika od infekcije, moraće da se nose maske. Inače, u zgradama aerodroma maske nisu potrebne.

Sredinom aprila, Kipar je ukinuo obavezni formular CiprusFlightPass za turiste, koji je sadržao informacije o vakcinaciji, testiranju ili prenošenom COVID-19.