Izraelska avijacija nastavila bombardovanje položaja Hamasa

Izraelska avijacija nastavila bombardovanje položaja Hamasa

Nastavljeni su sukovi između Izraelaca i Palestinaca i petu noć zaredom. Bombardovani položaji radiklanog Hamasa. Amerika šalje pomoć Palestincima.

Izaelaska avijacija nastavila je petu noć zaredom bombardovanje položaja militantnog Hamasa.

Poginulo je namanje četiri Palestinca u izbegličkom kampu u Pojasu Gaze. Pogođena je i jedna džamija, kako tvrde izraelski izvori.

Jedanaest Palestinaca je izgubilo život u okupiranoj Zapadnoj obali u sukobima sa izraelskom policijom.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je da su čelnici Hamasa pomisli da mogu da pobegnu, ističući da ih vojska te zemlje može „sustići bilo gde“.

Američka administracija predsednika Džozefa Bajdena obavestila je Kongres ove nedelje da će poslati finansijsku pomoć od 10 miliona dolara Palestincima sa ciljem promovisanja mira sa Izraelom iako besne sukobi između dve strane,

Pomoć će biti upućena palestinskim grupama na Zapadnoj obali i u Gazi kako bi se pomogli projekti saradnje i pomirenja sa Izraelcima, prenosi AP.

Stejt department je saopštio da je ova suma deo mnogo većeg iznosa od 100 miliona dolara koju je američka administracija odobrila za Palestince početkom godine, poništivši tako skoro potpuno ukidanje podrške tokom mandata Donalda Trampa, navodi Asošieted pres.

Predsednik palestinske samouprave Mahmud Abas pozvao je juče Sjedinjene Američke Države da intervenišu i zaustave, kkao navodi, izraelsku agresiju na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze, saopšteno je iz njegove kancelarije.