Meksiko: Najkrvaviji izborni proces u istoriji

Meksiko: Najkrvaviji izborni proces u istoriji

Nepoznati počinioci bacili su ljudske glave na dva biračka mesta u Tihuani, javlja Informador. Pucano na kancelarije stranke predsednika Obradora, ukradeni glasački listići na nekoliko biračkih mesta.

Ljudske glave bačene su na stolove za kojima su sedeli članovi biračkih odbora na dva mesta u Tihuani, ali su počinioci odmah pobegli sa glasačkih mesta.

Na taj način samo je nastavljen najkrvaviji izborni proces u istoriji Meksika, tokom kojeg je ubijen 91 političar i zabeleženo više od 900 napada na kandidate i aktiviste, mahom opozicionih stranaka.

Osim bacanja delova ljudskih tela na biračka mesta, nepoznati napadači su ispalili 32 metka na kancelarije partije Morena, predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora.

Nedugo zatim, maskirani napadači oteli su glasačke listiće sa nekoliko biračkih mesta u Meksikali. Tokom kampanje, u 910 napada na političare ubijena je 91 osoba, od kojih su 36 bili kandidati. Oko 75 odsto napada bilo je usmereno protiv opozicionara.

Meksički mediji takođe navode da se u toj državi u poslednje vreme beleži bezmalo sto ubistava dnevno i da je prethodne godine ubijeno 34.600 ljudi.