Glavno napredovanje ruskih snaga prema Kijevu i dalje je „zaustavljeno“, kaže visoki zvaničnik američke odbrane

Glavno napredovanje ruskih snaga prema Kijevu i dalje je „zaustavljeno“, kaže visoki zvaničnik američke odbrane

Glavno napredovanje ruskih snaga prema Kijevu i dalje je „zaustavljeno“, rekao je novinarima u ponedeljak visoki zvaničnik američke odbrane. Zvaničnik nije imao najnovije informacije o tome koliko je veliki ruski vojni konvoj udaljen od centra Kijeva.

„Još uvek verujemo da su napolju, glavni napredak je još uvek u zastoju izvan grada“, rekao je zvaničnik u ponedeljak. „Danas nemam distancu koliko su udaljeni od Kijeva, ali mi ne procenjujemo da jesu, napredni elementi su u gradu. Oni nastavljaju da pokušavaju da ostvare napredak.“

Napredak konvoja ostao je u zastoju i 6. marta, rekao je zvaničnik. Krajem prošle nedelje, bio je otprilike 25 kilometara od centra grada Kijeva.

Iako glavni napredak nije napredovao, „očigledno je da postoje borbe u Kijevu, oni ga i dalje bombarduju i gađaju“, dodao je zvaničnik.

„Ogromna, ogromna većina raketnih udara“ ruskih snaga nastavlja se duž „tri linije“, severno dole prema Kijevu, „od juga nagore od Krima prema Nikolajevu i prema Mariupolju“ i „severoistočnom rutom ka Harkovu“, kaže zvaničnik. rekao.

„Nismo videli značajnu aktivnost na zapadu Ukrajine“, dodao je zvaničnik.