Dejvis kup: SAD pobedile Kazahstan

Dejvis kup: SAD pobedile Kazahstan

Tomi Pol i Tejlor Fric pobedili su u singlu u četvrtak i podigli Sjedinjene Države na pobedu od 2-1 nad Kazahstanom u grupnoj akciji Dejvis kupa u Glazgovu u Škotskoj, prenosi Rojters.

Amerikanci su popravili na 2:0 pošto su dan ranije pobedili Veliku Britaniju. Sedeći na prvom mestu u Grupi D sa jednim preostalim mečom, oni su više nego verovatno zaključani da stignu u nokaut fazu. Velika Britanija će u petak igrati protiv Holandije (1-0).

Grupna faza se održava od utorka do nedelje u četiri grada širom Evrope. Dva najbolja tima u svakoj grupi po krugu plasiraće se u nokaut fazu u Malagi, Španija, od 22. do 27. novembra.

Pol je pobedio Mihaila Kukuškina sa 6-1, 6-4, a Fric je pobedio Aleksandra Bublika 7-6 (6), 1-6, 6-3. Kazahstan je, međutim, pobedio u dublu, a Bublik i Aleksandr Nedovjesov su pobedili Rajeeva Rama i Džeka Soka sa 6-2, 7-6 (6).

U Grupi A, Hrvatska je ostvarila prvu pobedu na etapi pobedivši Švedsku sa 2-1 u Bolonji, u Italiji.

Šveđanin Elias Imer pobedio je Bornu Gojoa sa 6-2, 7-6 (2), ali je Hrvat Borna Ćorić odgovorio pobedivši Mikaela Imera sa 6-4, 3-6, 6-3. Svelo se na meč dublova, gde su Nikola Mektić i Mate Pavić pobedili braću Imer sa 7-5, 6-3.

Hrvatska i Švedska sada imaju 1-1. Italija (1-0) će u petak igrati protiv Argentine (0-1).

Srbija je takođe ušla u kolonu pobeda u Grupi B pobedivši Južnu Koreju sa 2-1 u španskoj Valensiji.

Dušan Lajović je pobedio Seong-chan Honga sa 6-4, 6-0, a Miomir Kecmanović je pobedio Soonvoo Kvona sa 6-3, 6-4 i osigurao rezultat. U dublu, Korejci su izbegli isključenje kada su Ji Sung Nam i Min-Kju Song savladali Nikolu Čačića i Filipa Krajinovića sa 6-4, 6-2.

Srbija je popravila na 1-1, dok je Južna Koreja pala na 0-2. U utakmici u petak Španija igra protiv Kanade, sa obe strane sa 1-0.

Australija je prešla na 2-0 u Grupi C tako što je pobedila Francusku sa 2-1 u Hamburgu u Nemačkoj.

Njihov meč se takođe svodio na dubl nakon što je Francuz Rišar Gaske pobedio Džejsona Kjublera sa 6-2, 6-4, a Australijanac Aleks de Minaur je odgovorio pobedivši Bendžamina Bonzija sa 6-3, 1-6, 6-4. Metju Ebden i Maks Persel bili su heroji Australije, pobedivši sa 6-4, 6-4 nad Nikolasom Mahutom i Arturom Rinderknekom za samo 82 minuta.

Nemačka (1-0) će u petak igrati protiv Belgije (0-1).