Danilov: Ako neprijatelj misli da će se Ukrajina samo braniti, greši

Danilov: Ako neprijatelj misli da će se Ukrajina samo braniti, greši

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov naglasio je da će Oružane snage Ukrajine u ratu koji je započela Ruska Federacija delovati u skladu sa postavljenim zadacima, a ne samo braniti se.

Izvor: Danilov na kanalu Rada TV

Direktan govor: „Naša vojna deluje koordinisano, profesionalno i u skladu sa zadacima koje je postavio vrhovni komandant, komandant naših oružanih snaga, general Zalužni. Sve se u našim strukturama odvija po planu.

A ako neprijatelj misli da ćemo se mi samo braniti, duboko se vara. Uradićemo kako smatramo da treba.“

Danilov je takođe nazvao prioritetom za ukrajinsku diplomatiju zatvaranje neba nad Ukrajinom.

„Predsedniče zemlje, naša diplomatija radi na zatvaranju prostora nad našom zemljom. Ovo je veoma važno. Jer ovo je život naših civila, naše dece. Pitanje nije konačno prihvaćeno. Ali predsednik i naša diplomatija rade. veoma teško po ovom pitanju. da ako ne zatvorimo prostor, naša deca neće biti zaštićena. Sada je ovo pitanje broj jedan za nas“, rekao je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu.

Šta je prethodilo: Jedna od brigada ukrajinske vojske počela je da se utvrđuje na periferiji Horlivke, Donjecke oblasti, koju okupatori kontrolišu od 2014. godine.

Prema rečima Aleksija Arestoviča, savetnika šefa OPU, prvi put za sedam dana rata ukrajinske jedinice su prešle u ofanzivu u odvojenom pravcu.