Zvezda nije uspela da se plasira u osminu finala LIge Evrope

Zvezda nije uspela da se plasira u osminu finala LIge Evrope

Crvena zvezda nije uspela da se plasira u osminu finala Lige Evrope, pošto je u revanš utakmici šesnaestine finala večeras na gostovanju u Italiji protiv Milana igrala nerešeno 1:1 (1:1), pa je italijanski velikan prošao zbog toga što je u prvom susretu u Beogradu bilo 2:2.

Milan je poveo u osmom minutu pogotkom Franka Kesija iz jedanaesterca, koji je dosuđen nako što je lopta pogodila u ruku Marka Gobeljića, a konačan rezultat postavio je El Fardu Ben u 24. minutu.

Zvezda je večeras odigrala najbolju utakmicu u proteklih nekoliko sezona i potpuno je nadigrala favorizovanog protivnika, ali joj je za veliki uspeh nedostajalo malo sreće i prisebnosti napadača, koji su propustili dve-tri izvanredne šanse.

Crveno-beli su gol mogli da postignu u 22. minutu, kada je Ben odlično izveo slobodan udarac, ali je pogodio prečku, a dve gotovo stopostotne prilike u drugom poluvremenu su propustili Gobeljić i Aleksandar Katai.

Šampion Srbije je poslednjih 20 minuta imao igrača manje, jer je Gobeljić zbog grubog starta dobio drugi žuti karton, ali je i u tom periodu Zvezda bila bolja, napadala je i stvarala šanse.

Na kraju je Milan slavio, iako na terenu u dve utakmice nije pokazao da je bolji od Zvezde, koja uprkos eliminaciji može da bude zadovoljna onim što je ove sezone pokazala u Evropi.