Novi poraz košarkaša Zvezde u Evroligi

Novi poraz košarkaša Zvezde u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su pred domaćom publikom od Uniksa iz Kazanja 98:78, u 12. kolu Evrolige. Ovo je treću poraz zaredom crveno-belih, te posle dvanaest odigranih utakmica ima skor 4/8.

Izabranici Dejana Radonjića od starta utakmice nalazili su se u zaostatku, a priključak za protivnikom izgubili su u trećoj četvrtini kada su gosti iz Rusije došli i do dvadeset poena prednosti.

Ipak, ključan deo meča čini se da je bio krajem druge deonice kada su arbitri dosudili sumnjiv faul, i to trećiNikoli Kaliniću. Rezultat na semaforu bio je 38:44, Uniks je dobio dva poklon bacanja i zaostatak je ponovo bio-8.

Toliko su crveno-beli zaostajali i na poluvremenu, međutim, da je odluka bila drugačija, Kalinić bi imao dva bacanja i ne bi bio „izbačen“ iz igre zbog tri faula.

Momentum je tada prešao na stranu Uniksa, što nije opravdanje za jako lošutreću četvrtinu, ali dosta je uticao taj trenutak za razvoj duela.

Tokom poslednje deonice igra domaćina nije se popravila i gosti iz Kazanja zasluženo su upisali četvrtu pobedu zaredom u Evroligi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je DŽon Braunsa 18 poena, a pratili su ga Kenani Hezonjasa 17, dok je Lorenzo Braunimao devet poena i devet asistencija.

Kod Zvezde bolji od ostalih bio je Ostin Holinssa 15 poena, dok je Nejt Volterspostigao 13.

Crveno-beli u narednom kolu Evrolige gostuje Zenitu, dok Uniks čeka Olimpijakos.