Jeremić: Ujedinjenjem opozicije stvorena alternativa vlasti, cilj je da oslobodimo Srbiju

Jeremić: Ujedinjenjem opozicije stvorena alternativa vlasti, cilj je da oslobodimo Srbiju

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je danas da je dogovorom sa Strankom slobode i pravde (SSP), Demokratskom strankom (DS) i drugim strankama i pokretima o zajedničkom nastupu na izborima „stvorena alternativa vlasti“, saopštila je NS.

Jeremić je na konferenciji za novinare na kojoj je objavljen dogovor o zajedničkom nastupu opozicije, rekao i da „predstoji zajednički rad kako bi bio postignut zajednički cilj da Srbija postane slobodna posle 3. aprila 2022. godine, za kada su najavljeni izbori“.

„Ključnu i najvidljiviju ulogu od svih koji će nastupati na bilo kojim izborima ispred Narodne stranke imaće potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić“, rekao je Jeremić.

Dodao je da je zajednički cilj „da političke razlike dolaze do izražaja kroz institucije i slobodnu i javnu raspravu i slobodne medije, kao i da počnemo da živimo kao srećniji i normalniji svet na evropskom kontinentu“.

„Srbija će u budućnosti ponovo početi da liči na evropsku državu i biće tako uredjena. Bez obzira što sada nemamo punu podršku i razumevanje naših kolega iz Evrope, kako za slobodne izbore tako i za druge stvari, odlučili smo da se za to izborimo bez obzira na izostanak podrške spolja“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da veruje da će opozicioni savez biti proširen, kao i da će biti i onih koji će pristupiti nakon što promene mišljenje. Izrazio je uverenje da će jedinstvena opozicija posle 3. aprila 2022. godine biti prinudjena da jedinstveno brani izbornu pobedu na ulici.