Zvezda gostuje kod Panatinaikosa u Atini

Zvezda gostuje kod Panatinaikosa u Atini

Košarkaši Crvene zvezde u Atini od 20.15 gostuju kod ekipe Panatinaikosa u utakmici 17. kola Evrolige.

Crveno-beli posle kadrovskih promena u ekipi prvi put napuštaju Beograd u kojem su odigrali poslednje tri utakmice u svim takmičenjima.

Ekipa Janisa Sferopulosa putuje u glavni grad Grčke gde će snage odmeriti sa Panatinaikosom, verovatno najskupljom ekipom u ovoj evroligaškoj sezoni.

Obe ekipe su zabeležile dobre rezultate u poslednjih nekoliko mečeva. Zvezda ima četiri pobede i poraz, dok atinski tim ima maksimalnih pet od pet.

Zvezda je u ABA ligi bila bolja od Studentskog centra u Podgorici 91:77, Splita u Železniku 89:67, dok je u Evroligi Savladala Makabi u „Pioniru“ 98:92 i Albu u „Areni“ 85:71, ali je ubedljivo izgubila od Real Madrida 72:58.

Panatinaikos je sa druge strane bio podjednako uspešan i u Evropi i u Grčkoj. Tim Ergina Atamana upisao je tri pobede u Evropi na gostovanjima, i to protiv Olimpije, Monaka i Asvela, da bi u domaćem šampionatu dobio derbi protiv PAOK-a i duel sa Promiteasom.

„Zeleni“ iz Atine su trijumfovali tri puta u nizu od poslednjih pet mečeva koje su odigrali sa beogradskim crveno-belima.

Poslednji put sastali su se u Atini u 28. kolu prošlogodišnje Evrolige, a ekipa Dimitrisa Janakopulosa trijumfovala je posle preokreta u poslednjoj deonici.