Vilijanov dupli penal donosi Fulamu pobedu od 3-2 nad Vulvsima

Vilijanov dupli penal donosi Fulamu pobedu od 3-2 nad Vulvsima

Vilijanov penal u 94. minutu, njegov drugi na utakmici, doneo je Fulamu dramatičnu pobedu od 3-2 nad Vulverhempton Vonderersom u Premijer ligi u ponedeljak.

Aleks Ivobi je doveo Fulam u vođstvo posle sedam minuta delikatnom završnom obradom, okrećući udarac Antonija Robinsona preko nogu golmana Vulvsa Hozea Saa iz neposredne blizine.

Gosti su izjednačili u 22. minutu nakon sjajne igre Žan-Riknera Belgarda, koji je dva puta pobedio Robinsona po desnoj strani pre nego što je Mateus Kunja otkrio da je bez obeležja klimnuo kući.

Fulam je na momente bio neuredan i zamalo je doneo vođstvo Vulvsima u prvom poluvremenu, a golman Bernd Leno je poštedeo rumenila neposredno pre odmora nakon što je izbačen iz sopstvenog kaznenog prostora.

Ali Kotedžersi su povratili vođstvo u 59. minutu sa Vilijanovom prvim penalom nakon što je Nelson Semedo protiv Toma Kernija ocenjen kao faul.

Kapiten Fulama Tim Ream je potom Hvang Hi Čana gurnuo na ivicu šesnaesterca i ponovo poravnao sa tačke u 75. minutu za svoj sedmi prvenstveni gol u sezoni.

Ali nespretan izazov Žoaa Gomesa sa zamenom Harija Vilsona je kasnije dosuđen kao penal od strane VAR-a, pri čemu je Vilijan poslao Saa na pogrešan put, a Krejven Kotidž u oduševljenje.

Ova pobeda, prva domaćina u pet prvenstvenih utakmica, pomerila je Fulam na 14. mesto na tabeli sa 15 bodova. Vukovi su ostali 12. sa istim brojem bodova.