Ugovori do 2026, Moto GP i Formula 1 ostaju na Katalunji

Ugovori do 2026, Moto GP i Formula 1 ostaju na Katalunji

Staza Katalunja biće domaćin trka Moto GP i Formula 1 šampionata i u narednih pet godina, pošto su ozvaničeni ugovori do 2026.

U okviru Moto GP, trke u španskoj pokrajini voze se od 1992. godine, a staza predstavlja jednu od omiljenih kod motociklista i navijača.

Naredne sezone nadmetanje u Kataloniji planirano je za 3-5. juna.

„ Potpis novog ugovora je fantastična vest za Moto GP. Spektakularna katalonska staza deo je šampionata od našeg početka i ključna je u našem kalendaru svake sezone „, rekao je Karmelo Espeleta , direktor Dorne.

Kada je reč o Formuli 1, na Katalunji se vozi trka za Veliku nagradu Španije. Zadovoljstvo zbog potpisanog sporazume ne krije ni Stefano Domenikali , predsednik F1.

„ Oduševljeni smo! Želim da zahavalim promoterima i vlastima na pokazanom entuzijazmu i posvećenosti da zadrže Formulu 1 u Barseloni, uz napretak koji će biti napravljen na stazi, za nastavak duge istorije. Timovi i vozači uvek se raduju trci u Barseloni, a španski navijači će i dalje moći da na licu mesta da gledaju nacionalne herije – Fernanda Alonsa i Karlosa Sainsa „, istakao je Deomenikali .

Šampionate Moto GP i Formule 1 možete pratiti uz naše kanale.