Totenhemov san o Ligi šampiona blijedi posle poraza od Čelsija

Totenhemov san o Ligi šampiona blijedi posle poraza od Čelsija

Nade Totenhema da će se kvalifikovati za Ligu šampiona sve manje izgledaju izvesno nakon što su doživeli poraz od 2-0 od Čelsija. Poraz od londonskog rivala predstavlja drugi u periodu od samo četiri dana u Premijer ligi, što dodatno smanjuje izglede tima da se domogne vrha tabele.

Nakon što su u nedelju doživeli poraz od Arsenala sa 3-2 u derbiju severnog Londona, Totenhem je i ovoga puta ostao bez bodova protiv još jednog londonskog rivala, Čelsija. Golovi Trevoha Čalobe u 24. i Nikolasa Džeksona u 72. bili su dovoljni za Čelsi da ostvari pobedu.

Ovaj poraz dolazi u trenutku kada su izgledi Totenhema za plasman u Ligu šampiona veoma narušeni. Engleska je nedavno potvrdila da će imati samo četiri mesta u proširenoj Ligi šampiona sledeće sezone, umesto pet, što dodatno otežava situaciju za Spurs-e.

Totenhem trenutno zauzima peto mesto na tabeli, sa sedam bodova manje od četvrtoplasirane Aston Vile, uz jednu utakmicu manje. Sa preostalim utakmicama protiv Liverpula i Mančester Sitija, šanse Totenhema da smanji zaostatak za ekipama iznad njih sve su manje.

Ovaj poraz dodatno ističe probleme koje Totenhem ima protiv Čelsija u ligaškim utakmicama. Spurs-i su sada pobedili samo jednom u poslednjih 34 ligaških susreta protiv Čelsija, što predstavlja izazov koji moraju prevazići.

Iako je ostalo još nekoliko utakmica do kraja sezone, Totenhem će morati da pruži izvanredne performanse i nadmaši svoje konkurente ako žele da se domognu mesta u Ligi šampiona sledeće sezone.