Svetska teniska federacija: Đoković nije prekršio nijedno pravilo

Svetska teniska federacija: Đoković nije prekršio nijedno pravilo

Svetska teniska federacija – ITF, reagovala je na prijavu tzv. Kosova zbog natpisa „Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju“ koji je Novak Đoković napisao na kameri nakon trijumfa u prvom kolu Rolan Garosa i istakla da ne postoji odredba koja igračima zabranjuje političke izjave.

Đoković je u ponedeljak, 29. maja, nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije“, u vreme pojačanih tenzija na severu Kosova i Metohije.

„Pravila za igrače na Grend slem događajima određuje pravilnik tih turnira koji primenjuju organizatori i regulatorni organi. Ne postoji odredba koja zabranjuje političke izjave“, naveo je portparol ITF-a u saopštenju poslatom medijima u elektronskoj poruci.

Olimpijski i teniski savez tzv. Kosova optužili su Đokovića za pogoršavanje situacije ispisivanjem poruke na kameri koja je direktno prenosila meč.

ITF je saopštio da je primio pismo saveza tzv. Kosova i da je ono prosleđeno relevantnim organima u organizaciji Grend slema, ali da ne postoji odredba kojom se zabranjuju političke izjave.