Janik Siner nastavlja pobednički niz, plasirao se u polufinale Indijan Velsa

Janik Siner nastavlja pobednički niz, plasirao se u polufinale Indijan Velsa

Janik Siner je nastavio svoj impresivan niz pobeda pobedivši Jiržija Lehecku rezultatom 6-3, 6-3 i plasiravši se u polufinale BNP Paribas Opena. Ovom pobedom Siner je produžio svoj niz na 16 uzastopnih pobeda ove godine, uključujući titulu Australijan Opena koju je osvojio u januaru.

Italijanski teniser trenutno ima ukupni rezultat od 19-0 za prošlogodišnji Dejvis kup, a osvojio je 21 od poslednjih 22 seta. Siner je pokazao impresivnu igru, napravivši samo četiri neiznuđene greške u prvom setu, dok je Lehecka imao 17 grešaka.

Najbolje rangirana Iga Svjontek se takođe plasirala u polufinale, pobedivši Caroline Vozniacki. Svjontek je uspešno preokrenula zaostatak od 1-4 u prvom setu, osvojivši poslednjih pet gemova i preuzimajući prvi set. Vozniacki je bila primorana da se povuče zbog problema sa desnom nogom.

U drugom meču, Marta Kostjuk iz Ukrajine pobedila je Anastasiju Potapovu sa 6-0, 7-5, plasiravši se takođe u polufinale.

Ovaj dan četvrtfinala obeležio je i značajno učešće svih osam mečeva četvrtfinala na kombinovanom turniru ATP i WTA Tour, što je bio izuzetno uzbudljiv dan tenisa u pustinji Južne Kalifornije.