Selektor Kolaković odredio spisak odbojkaša za prvi vikend Lige nacija

Selektor Kolaković odredio spisak odbojkaša za prvi vikend Lige nacija

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković odredio je sastav ekipe za prvu sedmicu takmičenja u Ligi nacija koja će se održati u japanskom gradu Nagoji.

Reprezentacija Srbije otputovaće u subotu ujutro u Nagoju gde će tokom sledeće nedelje igrati protiv Slovenije, Kine, Japana i Poljske.

Na spisku selektora Kolakovića za te mečeve su: Tehničari: Vuk Todorović i Aleksa Batak. Korektori: Dražen Luburić i Božidar Vučićević. Libera: Milorad Kapur i Miloš Krsteski. Blokeri: Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković, Dušan Petrović i Vladimir Gajović. Primači: Miran Kujundžić, Pavle Perić, Milan Katić, i Veljko Mašulović.

Odbojkaši će takmičenje po grupama Lige nacija odigrati od 6. juna do 9. jula. Sistemom takmičenja predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje. Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Na finalnom turniru će igrati po 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala. Finalni turnir odigraće se od 19. do 23. jula u poljskom Gdanjsku.