Vučić: Svi na Zapadu znaju da su Priština i Kurti krivi, ali mi od toga nemamo ništa

Vučić: Svi na Zapadu znaju da su Priština i Kurti krivi, ali mi od toga nemamo ništa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom situacije na KiM da svi na Zapadu znaju da su Priština i Kurti krivi za eskalaciju, ali da „mi od toga nemamo ništa“. Kurti zna da, šta god da uradi, Amerikanci, Englezi i Nemci će biti za to da mora da se čuva kosovska nezavisnost i da neće dozvoliti čak ni široku autonomiju za Srbe, već neku NVO+, rekao je Vučić.

Komentarišući razgovore sa stranim liderima koje je imao tokom boravka u Moldaviji, predsednik Vučić je rekao da svi na Zapadu znaju da su Priština i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti krivi za eskalaciju na severu KiM, ali da Srbija od toga nema ništa.

Mi od toga nemamo ništa jer oni strateški, i Kurti to zna i nemamo šta tu da krijemo, on zna da šta god da uradi da će Amerikanci, Englezi, Nemci čvrsto,ostali malo manje čvrsto i tvrdo, ali tu negde uz, biti za to da mora da se čuva kosovska nezavisnost, da ne sme da se dozvoli Srbima da bilo kada ugroze teritorijalni integritet i suverenitet Kosova, da ne dozvoli da se do 1.000 srpskih vojnika i policajaca vrati na KiM, čak ni široka autonomija za Srbe, već neka NVO+ za ZSO – i to je to“, rekao je Vučić za TV Prva.