Salernitana ispala iz Serije A nakon poraza od Frozinonea

Salernitana ispala iz Serije A nakon poraza od Frozinonea

Salernitana je zvanično ispala iz Serije A nakon poraza od Frozinonea rezultatom 3-0, u utakmici odigranoj u petak. Ovaj poraz je označio kraj teške sezone za klub iz Salerna, koji je bio na dnu tabele sa samo dve pobede u 35 odigranih ligaških utakmica.

Pobeda je bila od vitalnog značaja za Frozinone, koji se takođe bori da izbegne ispadanje iz elitnog italijanskog fudbalskog takmičenja. Frozinone se nalazio tri boda iznad pretposlednjeg Udinezea i pet bodova ispred pretposlednjeg Sasuola, koji takođe rizikuju ispadanje. Oba ova tima imaju još po jednu utakmicu u sezoni.

Frozinone je preuzeo kontrolu nad utakmicom već u 10. minutu kada je Matijas Soule realizovao penal, donoseći domaćinu vođstvo. Marko Brešanini je udvostručio prednost Frozinonea 15 minuta kasnije, dok je Nadir Zortea postigao treći gol za svoj tim pet minuta nakon početka drugog poluvremena, postigavši gol niskim udarcem sa 25 metara udaljenosti od gola.

Poraz od Frozinonea znači da će Salernitana, nakon teške sezone, naredne sezone igrati u drugom rangu italijanskog fudbalskog takmičenja.