Roma pobedila Udineze golom u nadoknadi vremena

Roma pobedila Udineze golom u nadoknadi vremena

Roma je ostvarila pobedu nad Udinezeom rezultatom 2-1 zahvaljujući golu Brajana Kristantea u nadoknadi vremena. Ovaj meč, koji je bio suspendovan nakon incidenta 14. aprila, odigran je samo poslednjih 18 minuta.

Na dan kada je prekinut, rezultat je bio 1-1, a od tog trenutka je Evan Ndicka pušten iz bolnice nakon kolapsa levog plućnog krila. Romelu Lukaku je postigao gol za Giallorossi, dok je Roberto Pereira bio strelac za Udineze.

Ovaj meč je bio i debi Fabija Kanavara kao trenera u Seriji A, nakon što je nedavno preuzeo Udineze. Tako je ovo postala utakmica između dva člana italijanskog tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine, s obzirom na to da je Daniele De Rossi već ranije imenovan za trenera Rome.

Pobedom, Roma se pomerila na četiri boda od četvrtoplasirane Bolonje i četiri boda ispred šestoplasirane Atalante, koja ima utakmicu manje. Sa druge strane, Udineze je ostao na ivici zone ispadanja, bodovno izjednačen sa Frozinoneom.

Iako je Kanavaro trenirao klubove u Kini i na Bliskom istoku, ovo je bio njegov prvi trenerski angažman u Italiji nakon iskustva sa Beneventom u Seriji B prošle sezone.