Real u Lajpcigu započinje nokaut fazu Lige šampiona

Real u Lajpcigu započinje nokaut fazu Lige šampiona

Fudbaleri Lajpciga dočekaće Real Madrid u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Meč je na programu od 21.00 čas.

Nakon rutinski odrađene grupne faze u kojoj su zabeležili svih šest pobeda i osvojili prvo mesto, novi izazov za izabranike Karla Anćelotija biće duel sa nemačkim predstavnikom koji će pokušati da napravi iznenađenje i plasira se po drugi put u svojoj istoriji u četvrtfinale Lige šampiona.

Lajpcig je prema očekivanjima svoju grupu, u kojoj su se nalazili Crvena zvezda, Mančester siti i Jang Bojs, završio na drugom mestu iza engleskog tima. Osim dva poraza od Sitija, ekipa Marka Rozea je pobedila u svim ostalim susretima, uz to poprilično namučivši „građane“ u drugom meču u kom su imali prednost od 2:0 na poluvremenu, ali je Siti preokrenuo rezultat.

Real je bez greške prošao kroz grupu sa Napolijem, Bragom i Union Berlinom, iako su neke od utakmica bilo veoma neizvesne. Međutim, čak i kada nije igrao dobro, „kraljevski klub“ je uspevao da dođe do pobeda, što je često bio slučaj u prethodnih nekoliko godina.

Dve ekipe su se do sada u zvaničnim mečevima sastajale dva puta i to u mečevima grupne faze Lige šampiona prethodne sezone.

Real je u prvom meču koji je odigran u Madridu slavio rezultatom 2:0 golovima Federika Valverdea i Marka Asensija u završnici meča.

U drugoj utakmici Lajpcig je uspeo da savlada Real rezultatom 3:2. Nijedan od igrača koji su se upisali u strelce za nemačkog predstavnika na tom meču nije više u timu, a tog dana pogađali su Kristofer Nkunku, Joško Gvardiol i Timo Verner. Golove za Real postigli su Vinisijus Žunior i Rodrigo.

Šansu za Lajpcig mogle bi da predstavljaju povrede koje muče Madriđane već neko vreme. David Alaba, Eder Militao i Tibo Kurtoa se nalaze van stroja, a pridružio im se i Džud Belingem koji je bio najbolji igrač madridskog tima u dosadašnjem delu sezone. Nastup Antonija Ridigera je pod znakom pitanja.

Što se Lajpciga tiče, prvi meč sa Realom sigurno će propustiti Amadu Hajdara.