Partizan savladao Novi Pazar, meč prekidan zbog pogrdnog skandiranja

Partizan savladao Novi Pazar, meč prekidan zbog pogrdnog skandiranja

Poslednji meč nedeljnog programa četvrtog kola Superlige Srbije doneo je nemile scene – duel u Novom Pazaru između domaćeg tima i Partizana prekinut je pri rezultatu 3:0 za beogradske crno-bele posle skandiranja gostujućih navijača. Posle pauze koja je trajala 38 mintua i tokom koje su se igrači vratili u svlačionice, meč je nastavljen, a crno-beli su lako slavili 4:1.

Meč je prekidan u tri različita navrata, ali posle trećeg prekida domaći tim nije želeo da nastavi sa igrom dok se ne isprazni deo gledališta u kojem su pristalice Partizana. Tom prekidu prethodilo je skandiranje Ratku Mladiću, kao i pogrdni međunacionalni slogani.

Neredi su se preneli i na teren, a neki od navijača pokušali su da se obračunaju i sa izraelskim vezistom Bibrasom Nathom, fudbalerom crno-belih.

Prekid je trajao 38 minuta, igrači su bili u svlačionicama, ali je onda doneta odluka da se meč nastavi jer je tribina sa gostujućim navijačima ispražnjena. U tom trenutku je na semaforu pisalo da je u toku 99. minut, a sudijska nadoknada iznosila je 25 minuta.

Naredni meč za crno-bele ima veliki značaj – Partizan će u četvrtak u Humskoj igrati meč kvalfiikacija za Ligu konfrenecije protiv ruskog Sočija. U prvom duelu bilo je 1:1.