Počela izgradnja Nacionalnog odbojkaškog trenažnog centra

Počela izgradnja Nacionalnog odbojkaškog trenažnog centra

Počela je izgradnja Nacionalnog odbojkaškog trenažnog centra na Novom Beogradu, polaganju kamena temeljca prisustvovala je i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Objekat će biti jedan od najvaremenijih sportskih centara u državi.

Srbija je u muškoj i ženskoj konkurenciji od 2017. godine osvojila ukupno 34 medalje, od toga 13 zlatnih, 12 srebrnih i sedam bronzanih medalja što je stavlja u red najuspešnijih reprezentativnih sportova u Srbiji.

„Preduslov za kontinuitet tih vrhunskih rezultata jeste da naši sportisti, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. godine, dobiju uslove dostojne svetskih prvaka, njihovog rada i talenta kako bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne“, navela je premijerka.

Brnabić je naglasila da je uspesima srpskih sportista doprinela i Vlada Srbije, tako što je više nego duplo povećala ulaganje u sport.

Nacionalni trenažni odbojkaški centar imaće površinu od 20,3 hiljade kvadrata, a vrednost projekta je 22,4 miliona evra. Rok za završetak radova je nešto manje od dve godine.

Centar će imati tri sale za trening, dve sale za odbojku na pesku, smeštajne kapacitete za sportiste, prateće sportske objekte i pripadajući poslovni prostor, odnosno medicinski centar, teretanu, ordinaciju za sport i dve garaže.