Mančester Siti pobedio Mančester Junajted sa 3-1: Veliki izazov za Junajted pod novim vlasništvom

Mančester Siti pobedio Mančester Junajted sa 3-1: Veliki izazov za Junajted pod novim vlasništvom

U poslednjem gradskom derbiju, Mančester Siti je trijumfovao nad Mančester Junajtedom rezultatom 3-1, pružajući novi izazov Junajtedu pod novim vlasništvom.

Pep Gvardiola, menadžer Mančester Sitija, istakao je da je njegov tim „najbolji na svetu“ nakon još jedne ubedljive pobede nad gradskim rivalom, dok Erik ten Hag, menadžer Junajteda, suočava se s teškoćama nakon 16. poraza ove sezone.

Iako je Markus Rašford doneo prednost Junajtedu sjajnim golom, Siti se vratio u drugom poluvremenu, s dva gola Fil Fodena i jednim Erlinga Halanda.

Novi vlasnik Junajteda, Džim Retklif, iako je izrazio ambicije da okonča dominaciju Sitija, sada se suočava sa izazovom nakon još jednog poraza od rivala.

U međuvremenu, Bornmut je zabeležio prvu pobedu u ligi u 2024. godini, dok je Barnli i dalje bez pobede od početka godine, približavajući se opasnoj zoni ispadanja.

Situacija u Premijer ligi postaje sve napetija, dok navijači Junajteda ostaju u nadi da će se njihov tim vratiti na staze uspeha pod novim vlasništvom i menadžmentom.