Partizan najgledaniji tim u istoriji Evrolige

Partizan najgledaniji tim u istoriji Evrolige

Evroligaške utakmice košarkaša Partizana u „Beogradskoj areni“ ove sezone je u proseku gledalo 19.916 navijača, što je najveća prosečna poseta u istoriji Evrolige.

Partizan je u samom finišu ligaškog dela takmičenja ostao bez plasmana u plej-in Evrolige, ali uprkos razočaravajućim rezultatima ima čime da se pohvali.

Evroligaške utakmice crno-belih u „Beogradskoj areni“ ove sezone je gledalo ukupno 338.574 navijača, odnosno u prosek 19.916 ljudi po meču.

Kako je saopštila Evroliga, to je najveća prosečna poseta koju je jedan tim imao u istoriji elitnog evropskog takmičenja.

„U sezoni u kojoj nisu stigli do plej-ofa, to što su rekorderi pokazuje da su navijači Partizana navijači tima, a ne navijači rezultata“, istakla je Evroliga na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Partizan je već dve sezone zaredom najgledaniji klub u Evroligi. Prethodne godine je sa skorom 20-14 izborio šesto mesto na tabeli i plasman u četvrtfinale, dok je sada takmičenje završio na 11. poziciji sa 16 pobeda i 18 poraza.

Crno-beli su završili kampanju u Evroligi, ali već u sredu u Beogradu igraju prvi meč četvrtfinalne serije regionalne ABA lige protiv Igokee.