Partizan dočekuje Olimpijakos

Partizan dočekuje Olimpijakos

Košarkaši Partizana od 20.30 u „Areni“ dočekuju ekipu Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige. Utakmica je bitna za obe ekipe, Partizanu je pobeda potrebna za opstanak u plej-in trci, dok se Olimpijakos nada sigurnom plej-ofu.

Posle poraza od dosta jačeg Real Madrida, Partizanu su ostala tri meča da se izbori za 10. poziciju i plej-in Evrolige.

Crno-beli su se u meču protiv „kraljevskog kluba“ dobro držali dve četvrtine, ali su onda izgubili snagu, a potom i utakmicu koja je mogla znatno da im popravi poziciju pred preostala tri kola.

Partizanu su ostali dueli protiv Olimpijakosa kod kuće, Albe u gostima, a potom i protiv Valensije u „Areni“.

Olimpijakos u Beograd dolazi kao petoplasirana ekipa, ali još uvek nije izborio direktni plej-of, pa gosti iz Pireja dolaze pod imperativom pobede takođe. Crveno-beli imaju 19 pobeda i 12 poraza koliko i 6. Fenerbahče, dok im je Makabi na trijumf daleko.

Pa bi potencijalnim porazom od Partizana sebi mogli da zakomplikuju direktni plej-of.

Crno-beli su ipak u težoj poziciji. 

Partizan je 11. na tabeli sa 14 pobeda i 17 poraza. Isti bilans imaju i 10. Olimpija sa boljim međusobnim skorom i 12. Efes sa lošijim.

Da bi se izborio za plej-in mesto, srpski predstavnik mora da pobedi sva tri meča, i nada se najmanje jednom porazu Armanija. Potencijalni poraz od Olimpijakosa ekipu Željka Obradovića mogao bi da ostavi i na 11. poziciju po završetku kola, a šanse za doigravanje bi se svodile na teorijski domen.

Partizan je od povratka u najjaču evropsku ligu sa grčkim predstavnikom odigrao tri duela, pobedio jednom a izgubio dva puta.

Poslednji duel, u okviru četvrtog kola Evrolige, odigran u Pireju pripao je gostima posle produžetka.

Zek Ledej je u tom meču bio najefikasniji košarkaš crno-belih sa 18 poena, uz pet skokova i pet asistencija.

Domaćin je objavio da će susret sa grčkim timom biti pod jačim merama bezbednosti zbog tragičnih događaja u Rusiji 23. marta.