Panatinaikos izborio „majstoricu“ protiv Makabija u uzbudljivoj utakmici

Panatinaikos izborio „majstoricu“ protiv Makabija u uzbudljivoj utakmici

U napetoj utakmici košarkaškog evroligaškog duela, Panatinaikos je uspeo da izbori „majstoricu“ protiv Makabija, pobedivši rezultatom 95:88 u hali „Aleksandar Nikolić“. Najzaslužniji za ovu važnu pobedu bili su Kostas Slukas i Kendrik Nan, koji su briljirali u ključnim trenucima susreta.

Grčki tim je sjajno započeo utakmicu, stekavši osam poena prednosti sredinom prve četvrtine. Međutim, Makabi se vratio u igru, ostvarivši seriju od 17:6 u poslednjih pet minuta te deonice i preokrenuvši rezultat u svoju korist.

Druga četvrtina donela je veliku borbu, bez većih razlika u poenima, ali je Panatinaikos uspeo da zadrži minimalnu prednost pred poluvreme zahvaljujući trojci Kendrika Nana.

U drugom poluvremenu, grčki tim preuzeo je kontrolu nad igrom, vodeći se Slukasom i Nanom. Makabi je morao da juri prednost, ali nije uspeo da pronađe odgovor na igru protivnika. Panatinaikos je u poslednju četvrtinu ušao sa pet poena prednosti.

Poslednja deonica donela je veliku neizvesnost, sa Makabijem koji je privremeno poveo sa sedam poena razlike. Međutim, Panatinaikos se vratio u igru, nadmašivši protivnika u ključnim trenucima. Kendrik Nan je bio najefikasniji sa 27 poena, dok je Slukas dodao 20 poena, osam skokova i šest asistencija.

Panatinaikos sada očekuje odlučujuću petu utakmicu, dok je već poznat jedan učesnik fajnal-fora – madridski Real, koji je sa 3-0 u seriji eliminisao Baskoniju. Ostaje da se vidi ko će se pridružiti Realu iz serije između Barselone i Olimpijakosa.