Zvezda Padresa Tatis suspendovan na 80 utakmica

Zvezda Padresa Tatis suspendovan na 80 utakmica

12. avgusta – Fernando Tatis mlađi, skorašnji igrač San Dijego Padresa, dobio je suspenziju na 80 utakmica nakon što je bio pozitivan na zabranjenu supstancu za poboljšanje performansi Klostebol, saopštila je u petak Major liga bejzbol.

Tatis, koji je prošle godine potpisao 14-godišnji ugovor sa Padresom od 340 miliona dolara, propustio je celu tekuću sezonu jer se oporavlja od sloma levog zgloba.

Pre suspenzije, očekivalo se da će se 23-godišnji rodom iz Dominikanske Republike vratiti u akciju sredinom do kraja avgusta.

Prošle sezone Tatis je pogodio 42 domaćina, predvodio 97 utrkivanja i završio treći u izboru za najkorisnijeg igrača Nacionalne lige.

„Bili smo iznenađeni i krajnje razočarani kada smo danas saznali da je Fernando Tatis mlađi bio pozitivan na testu na supstancu koja poboljšava performanse, što je u suprotnosti sa Programom zajedničke prevencije i lečenja Major lige bejzbola i da je nakon toga dobio suspenziju od 80 utakmica bez plate“, rekli su Padresi u Izjava. „U potpunosti podržavamo Program i nadamo se da će Fernando naučiti iz ovog iskustva.“

Suspenzija znači da Tatis ne ispunjava uslove za postsezonu. Padresi trenutno zauzimaju drugo mesto u NL Zapadu iza Los Angls Dodžersa.

Sa samo 48 preostalih utakmica u regularnoj sezoni, Tatisova suspenzija će mu omogućiti da propusti i rani deo kampanje 2023. godine.