Zverev se osvrće na prošlogodišnju povredu nakon povratka u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske

Zverev se osvrće na prošlogodišnju povredu nakon povratka u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske

Aleksandar Zverev se u sredu plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, godinu dana nakon što je napustio grend slem u invalidskim kolicima i rekao da su mu problemi sa povredom u poslednjih 12 meseci učinili njegov uspeh malo slađim, piše Rojters.

Zverev je imao strašne bolove nakon što je zadobio ozbiljnu povredu skočnog zgloba tokom polufinala Rolan Garosa protiv Rafe Nadala 2022. godine i imao je operaciju da popravi ligamente.

Povratak Nemca je dodatno odložen u septembru zbog problema sa edemom kostiju i počeo je da igra bez bolova tek ranije ove sezone.

Zverev je u sredu pokazao naznake svoje vrhunske forme pošto je u četvrtfinalu pobedio Argentinca bez nosioca Tomasa Martina Ečeverija 6-4 3-6 6-3 6-4, a 22. nosilac je rekao da mu prošlogodišnja agonija više nije bila na umu .

„Ne razmišljam o tome. Idem na teren da pobeđujem u teniskim mečevima. Ne razmišljam o onome što se desilo prošle godine. O tome moram mnogo da pričam, to je u redu“, rekao je Zverev.

„To je svačiji posao, ali ja sam ovde da pobeđujem u teniskim mečevima. Ovde sam da uđem duboko u grend slem.“

„Grand slemovi su teniska istorija. To je ono za šta se igra. Mislim da su dve najvažnije stvari u tenisu grend slemovi i Olimpijske igre.“

„Kada ste u polufinalu ili finalu bilo kojeg od njih, mislim da je to mnogo drugačije nego u finalu nekog drugog turnira.“

Zverev je rekao da je Rolan Garos bio turnir kojem se sve više radovao dok se njegov povratak ubrzao.

„Srećan sam što igram na način na koji igram ovde u Parizu“, rekao je 26-godišnjak. „Izuzetno sam zadovoljan kako stvari idu, ali turnir još nije završen. Predstoje još dva potencijalno teška meča i radujem se tome.“