UEFA pokreće istragu zbog sukoba Atletika i Mančester sitija

UEFA pokreće istragu zbog sukoba Atletika i Mančester sitija

Disciplinsko veće Uefe sprema se da pokrene istragu o haotičnom haotičnom razbijanju tunela između Mančester sitija i Atletiko Madrida u sredu uveče. Dolazi nakon što su se pojavili novi snimci incidenta sukoba igrača dok su napuštali teren.

Narav je rasplamsao u poslednjih nekoliko minuta meča na Vanda Metropolitano kada su igrači Atletika izgubili glave, frustrirani onim što su smatrali da Siti gubi vreme i igra.
Fil Foden slavi posle poslednjeg zvižduka na Vanda Metropolitano.

Na snimku iz tunela – prikazanom na TV-u – izgleda da se vidi kako defanzivac Atletika Šime Vrsaljko baca predmet na igrače Sitija i pljuje osoblje Sitija. To se dogodilo nakon što su se Stefan Savić i Džek Griliš sukobili dok je policija požurila da interveniše.

Sveži snimci koje su snimili navijači dok su igrači ušli u tunel takođe izgleda pokazuju kako Kajl Voker gura Dejvida Loru, fizioterapeuta Atletika, pre nego što se Vrsaljko suprotstavi Vokeru i Lijamu Delapu. Sitijev 18-godišnji vezista Romeo Lavija tada nešto kaže Vrsaljku.

Kontrolno, etičko i disciplinsko telo UEFA-e takođe će ispitati šta se dogodilo nakon što je Felipe napravio faul nad Filom Fodenom zbog kojeg je isključen, pošto se Siti držao nerešenog rezultata bez golova i izborio polufinale Lige šampiona ukupnom pobedom od 1:0. Činilo se da je Savić povukao Griliša za kosu – nakon što ga je engleski reprezentativac zakleo – i uputio udarac glavom u Rahima Sterlinga.

UEFA čeka izveštaj sudije o utakmici, ali izvori kažu da ispituje snimke i da bi mogla da pokrene istragu o incidentu u narednih 48 sati. Očekuje se da se imenuje disciplinski inspektor kada stignu relevantni izveštaji.

Sledi istraga o sličnim scenama koje su pokvarile prvu utakmicu četvrtfinala Bodo/Glimtove konferencijske lige protiv Rome prošlog četvrtka. Ove nedelje Uefa je privremeno suspendovala glavnog trenera Bodoa/Glimta Kjetila Knutsena i trenera golmana Rome Nunu Santosa, a oni će propustiti revanš u četvrtak.

Obojica su pod istragom za „ponašanje (koje) vređa ili na drugi način krši osnovna pravila pristojnog ponašanja“ i suočavaju se sa suspenzijama do pet utakmica Uefa takmičenja ako budu proglašeni krivima.