Turistička uprava Las Vegasa sponzoriše svakog igrača 100 hiljada dolara 2024. i 2025.

Turistička uprava Las Vegasa sponzoriše svakog igrača 100 hiljada dolara 2024. i 2025.

Uprava za konvencije i posetioce Las Vegasa obezbeđuje godišnje sponzorstvo od 100.000 dolara svakom igraču Asa za ovu sezonu i 2025.

„Uvek sam govorila da je grad Vegas veliki mali grad i oni samo žele najbolje za ljude ovde“, rekla je špica Čelsi Grej pre domaće utakmice Asa u subotu protiv Los Anđeles Sparksa. „Oni ulažu u nas i zato stavljaju svoj novac gde su im usta. Učinili smo mnogo za grad i zabavljali se radeći to.

„Bio je to sjajan trenutak za mene i moje saigrače, kada je neko zaista stavio sredstva iza sebe, govoreći da podržavaju i da žele da nam štite leđa.

Vlasti su objavile video snimak na kome predsednik i izvršni direktor Stiv Hil igračima u svlačionici saopštava vesti u petak.

„Asovi su bili u istorijskom trku — dvostruki svetski šampioni“, rekao je Hil na snimku pre nego što je obavestio igrače. „Ovde smo i da uradimo nešto istorijsko sa njima.

I, verovatno, kontroverzno.

Sponzorstvo ne krši gornju granicu plata u VNBA jer vlasti nisu orkestrirale sponzorstvo sa klubom. Ali drugi timovi će verovatno postaviti pitanja o pravičnosti sponzorstva i da li ono krši duh pravila o ograničenju.

Takav dogovor bi verovatno dao Asovima ogromnu prednost u dobijanju slobodnih agenata ako drugi timovi ne budu u stanju da ispune ponudu.

Prema sajtu Spotrac, koji prati plate igrača, sponzorstvo je veće od zarade šest Asovih igrača.

„Definitivno više od moje plate“, rekla je novakinja Kejt Martin, koja zarađuje 67.249 dolara, navodi se na sajtu. „Super sam zahvalan. Ponekad moram da se uštinem kako bih bio siguran da ne sanjam, ali ovo je u velikoj meri stvaran život i to je ono što svi ovi igrači zaslužuju. Ne bih dobio ovaj ludi bonus da nije bilo koliko su svi ovi igrači sjajno igrali u poslednjih nekoliko godina.”

Iznos od 100.000 dolara je takođe veliki dodatak čak i onome što zarađuju vrhunski igrači. A’ja Vilson i Kelsei Plum su najplaćeniji asovi sa po 200.000 dolara, a Grej je odmah iza sa 196.267 dolara.

„(Da) LVCVA vidi našu vrednost i pomogne da se zatvori taj jaz u plaćama, to mnogo govori o karakteru ljudi koji su tamo“, rekla je Ališa Klark, čija je plata 110.000 dolara. „Tako da sam izuzetno zahvalan. Počastvovan sam što mogu da predstavljam ovu organizaciju i ovaj grad i da mogu da se obučem za grad, vratim ovom gradu i ulijem se u zajednicu, i to je ono što su oni uradili za nas. Bilo je zaista, zaista posebno.”