Napoli u opasnosti od nekvalifikovanja za Evropu nakon obeshrabrujućeg poraza od Empolija

Napoli u opasnosti od nekvalifikovanja za Evropu nakon obeshrabrujućeg poraza od Empolija

Napoli, trenutni osvajač Serije A, suočava se sa izazovima u odbrani titule nakon obeshrabrujućeg poraza od Empolija od 1:0. Treći trener tima ove sezone, Frančesko Kalcona, izrazio je duboko žaljenje prema navijačima nakon ovog poraza, ističući da je vreme za rad na ponosu tima, a ne samo na taktici.

Poraz od Empolija ostavlja Napoli na osmom mestu na tabeli, sa ogromnih 34 boda zaostatka za liderom Interom i samo pet kola preostalih do kraja sezone. Alberto Seri postigao je jedini gol na utakmici, čime je Empoli povećao svoju prednost nad zonom ispadanja.

Napoli je pokazao nedostatak odlučnosti i agresivnosti tokom meča, sa samo jednim udarcem na gol, što je bio jasan pokazatelj problema sa kojima se tim suočava ove sezone.

Trener Kalcona preuzeo je odgovornost za ovaj neuspeh, izrazivši žaljenje prema navijačima i ističući da je vreme da tim preuzme odgovornost i pokaže više posvećenosti.

Napoli je imao problematičnu sezonu od samog početka, a promene na trenerskoj poziciji nisu uspele da donesu očekivane rezultate. Sa samo tri pobede od devet mečeva pod vođstvom Kalcone, Napoli se suočava sa izazovom da se plasira u evropska takmičenja.

Hela Verona je takođe zabeležila važnu pobedu nad Udinezejom, što ih drži iznad zone ispadanja u borbi za opstanak.