Teniserka kažnjena novčanom kaznom zbog ispada

Teniserka kažnjena novčanom kaznom zbog ispada

Irina-Kamelija Begu rasplakala je dete u publici svojim ispadom na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Teniska zvezda Irina-Kamelija Begu kažnjena je sa 10.000 dolara od strane Francuske teniske federacije jer je u četvrtak bacila reket u publiku na Rolan Garosu.

Navijači na Otvorenom prvenstvu Francuske izviždali su teniserku jer je bacila reket u šljaku pre nego što se odbio na tribine.

63. svetska teniserka Begu je gubila zamah u trećem setu u konačnoj pobedi u drugom kolu protiv Ekaterine Aleksandrove na terenu 13, kada je takođe „izgubila glavu“.

Reket je leteo iza stolice sudije Anisa Resaisija, a sudija turnira Remi Azemar je rekao da je oprema „pododila mladog gledaoca“ koji se na sreću „ispostavio da je u redu“.

U znak protesta što je Begu dobila puki prekršaj kodeksa, Aleksandrova je u sledećoj promeni namerno udarila loptu preko tribina i na kraju izgubila meč.

„Znači i ja to mogu?“ Ruskinja je vikala na sudiju nakon što je udarila loptu, a sama je prekršila kod.

Dok se Begu izvinila detetu i kasnije se fotografisala sa njim, društvene mreže su bile nemilosrdne i pozvale da se 31-godišnja „veštica“ diskvalifikuje.

Na drugom mestu na Otvorenom prvenstvu Francuske, Aleksandrovin sunarodnik Andrej Rubljov kažnjen je sa 8.000 dolara zbog udaranja lopte o stolicu pored terena nakon što je izgubio prvi set u svom meču prvog kola protiv Kvona Sun-vua.

Kao i kod Begua, publika se okrenula protiv Rubljova kada se lopta odbila od terena, a zatim i od šešira obližnjeg igrača.

Rubljov, koji je sada prošao u treće kolo gde će se suočiti sa Kristijanom Garinom, kasnije je priznao da je „na trenutak“ izgubio razum i da je zažalio zbog onoga što je uradio.

„Neprihvatljivo je udarati onako kako sam ja udario loptu“, priznao je Rubljov, koji je takođe priznao da je bio „neprofesionalan“ i nadao se da nikada neće ponoviti taj čin.

„[Bilo bi] bolje da sam samo udario reket o sedište, jer lopta može da pogodi na nekoga“, istakao je on.