SAD i Meksiko odustali od zajedničke kandidature za Svetsko prvenstvo za žene 2027

SAD i Meksiko odustali od zajedničke kandidature za Svetsko prvenstvo za žene 2027

U ponedeljak su Fudbalska federacija SAD i njihov meksički kolega odustali od zajedničke kandidature za domaćinstvo Svetskog prvenstva za žene 2027. Umesto toga, fokusiraće se na pokušaj da budu domaćini turnira 2031. Ova odluka otvara put za predloge Brazila i zajedničkog plana Nemačke-Holandije-Belgije koji se takmiče za izbor domaćina turnira za 2027.

USSR je saopštio da će kandidatura za 2031. zahtevati od FIFA da ravnomerno ulaže u muška i ženska Svetska prvenstva. FIFA je već planirala značajna ulaganja, a USSF i MFF veruju da će dodatno vreme za pripremu omogućiti maksimiziranje uticaja ovog događaja širom sveta.

Cilj ovog poteza je stvaranje rekordnog Svetskog prvenstva za žene 2031, koje će unaprediti nivo ženskog fudbala i promovisati rast igre kako lokalno tako i globalno. USSF je u decembru predstavio detalje svoje ponude, nudeći američke lokacije koje su već planirane za Svetsko prvenstvo za muškarce 2026, dok je Meksiko izneo svoje predloge za lokacije.

Obe federacije veruju da će fokusiranje na 2031. omogućiti maksimalno promovisanje i napredovanje ovog događaja, koristeći iskustvo organizacije Svetskog prvenstva za muškarce 2026. i snagu profesionalnih ženskih liga u njihovim zemljama.