Ronaldo prodao udeo u brazilskom klubu Kruzeiro zbog kritika navijača

Ronaldo prodao udeo u brazilskom klubu Kruzeiro zbog kritika navijača

Nakon kratkog boravka kao vlasnik brazilskog fudbalskog kluba Kruzeiro, legendarni fudbaler Ronaldo Nazario pristao je da proda svoj udeo, prema saopštenju iz kluba u ponedeljak. Ronaldo, dvostruki pobednik Svetskog prvenstva, preuzeo je fudbalsko odeljenje kluba 2021. godine za oko 78 miliona dolara, ali je sada pristao na prodaju udela za skoro 117 miliona dolara.

Iako su neki navijači kritikovali njegovu upravu, optužujući ga da nije ispunio očekivanja, Ronaldo je istakao da je njegov cilj bio vratiti klub na nacionalnu i međunarodnu scenu, što smatra postignutim. Novi vlasnik fudbalskog odeljenja Kruzeira je Pedro Figueiredo, milijarder i tvrdokorni navijač, koji je izrazio nameru da u narednih 10 godina isplati dugove kluba.

Ova prodaja dolazi u vreme kada se mnogi brazilski fudbalski klubovi suočavaju sa finansijskim izazovima, a prodaja fudbalskih odeljenja postaje sve češća praksa. Ronaldo Nazario je bio ključni faktor u održavanju Kruzeira tokom turbulentnih perioda, ali se sada okreće novim izazovima.

Navijači su pokazali mešovite reakcije na odlazak Ronalda Nazarija iz kluba, dok novi vlasnik brani legendarnog fudbalera, ističući da je dao doprinos klubu i zaslužuje poštovanje.