Ronaldo: Izvinjenje autističnom navijaču zbog razbijanja telefona

Ronaldo: Izvinjenje autističnom navijaču zbog razbijanja telefona

Incident se dogodio nakon poraza Mančester junajteda od Evertona rezultatom 1:0 u subotu i istražuje ga policija Merzisajda.

Kristijano Ronaldo se izvinio mladom navijaču nakon što mu je telefon razbijen nakon sramotnog poraza Mančester junajteda od Evertona u subotu, a dečakova majka je tvrdila da je Ronaldo napao njenog sina i ostavio mu modrice na ruci.

Kasnije se petostruki dobitnik Zlatne lopte obratio svojim 424 miliona pratilaca i izvinio se na Instagramu.

„Nikada nije lako nositi se sa emocijama u teškim trenucima kao što je ovaj sa kojim se suočavamo“, počeo je njegov post.

„Ipak, uvek moramo da budemo sa poštovanjem, strpljivi i da budemo primer svim mladima koji vole lepu igru.

„Želeo bih da se izvinim zbog svog ispada i, ako je moguće, pozvao bih ovog navijača da pogleda utakmicu na Old Trafordu u znak fer-pleja i sportskog duha“, zaključio je Ronaldo.

Ipak, izvinjenje možda neće biti dovoljno da broj „7“ sačuva od nevolja, s obzirom na to da policija Merzisajda istražuje incident.

„Možemo da potvrdimo da smo u kontaktu sa fudbalskim klubom Mančester junajted i FC Everton nakon izveštaja o navodnom napadu na fudbalskoj utakmici Everton protiv Mančester junajteda na Gudisonu“, navodi se u njihovom saopštenju.

„Dok su igrači napuštali teren u 14.30, prijavljeno je da je dečaka napao jedan od gostujućih ekipa dok su napuštali teren.“

„Istrage su u toku i policajci trenutno rade sa Fudbalskim klubom Everton na pregledu snimaka CCTV-a i sprovode opsežne istrage svedoka kako bi utvrdili da li se prekršaj dogodio“, zaključuje se.

Pošto su Junajted i engleski fudbalski savez potvrdili da će i oni to ispitati, dečakova majka je razgovarala sa Liverpul Echo nakon što se žalila na društvenim mrežama i rekla da je njen autistični 14-godišnji sin Džejk Harding ostao „u potpunom šoku“ i „u modricama” incidentom.

„Na kraju utakmice, igrači Mančester junajteda su počeli da odlaze. Bili smo u Park Endu, tako da smo bili tik pored tunela gde su prolazili – moj sin je bio tamo i sve ih je snimao“, objasnila je Sara Keli.

„Snimio je sve igrače Junajteda kako prolaze. A onda je spustio telefon jer je Ronaldo povukao čarapu i noga mu je krvarila. Spustio je telefon da vidi šta je – nije čak ni progovorio.

„Ronaldo je tada samo prošao pored, užasnog, užasnog temperamenta i razbio telefon iz ruke mog sina i nastavio da hoda“, rekla je Keli, dok je lokalnim novinama podelila i slike modrice na šaci za koje kaže da ih je izazvao Ronaldo.

„Po modrici se vidi da je stupio u kontakt. Prosto ne mogu da verujem da pričam o tome. Plakala sam, bila sam potresena, Džejkob je bio u potpunom šoku – autističan je i takođe ima dispraksiju, pa nije stvarno shvatio šta se dešava dok se sada nije vratio kući“, nastavila je Keli.

„Zaista je uznemiren zbog toga i to ga je potpuno odbilo da ponovo ode na utakmicu. Ovo je prva fudbalska utakmica na kojoj je bio i ovo se dogodilo.

„Imali smo apsolutno briljantan dan sve do tih poslednjih nekoliko sekundi kada su izašli sa terena. To je potpuno upropastilo dan i ostavilo nam loš ukus u ustima,“ žalila je Keli.

„On je autističan dečak i napao ga je fudbaler, tako ja to vidim kao mama“, završila je ona.