PSŽ izbacio Zidana sa menadžerskog mesta

PSŽ izbacio Zidana sa menadžerskog mesta

Zinedin Zidan neće zameniti Maurisija Poketina na mestu selektora Pari Sen Žermena, potvrdio je predsednik kluba.

Ikona Francuske i Real Madrida je čvrsto povezana sa ulogom na Parku prinčeva skoro dve nedelje, a neki izveštaji tvrde da je otišao u Dohu da potpiše ugovor sa gigantima koje podržava Katar.

Zidanov predstavnik Alen Miljačo negirao je da je postojao kontakt između dve stranke, a u utorak je za Le Parisien, predsednik Katari Sports Investments i predsednik PSG Naser Al Kelaifi prekinuo spekulacije pojavom novog kandidata.

„Izabrali smo drugu opciju od Zidana“, potvrdio je Al-Khelaifi i dodao: „Izabrali smo trenera koji će biti najbolji za ono što želimo da postavimo“.

Veruje se da je to Kristof Galtijer, a o tome da li će navijači PSŽ-a biti razočarani što ima menadžera Nice, a ne Zidana, Al-Kelaifi je rekao: „San je jedno, a stvarnost drugo.

„Veliko sanjati je dobro, ali danas moramo pre svega da budemo realni. Ne želimo više blistavo, bleštavo. To je kraj sjaja. Želimo stvarnost“, završio je on.

Ova vest će doći kao olakšanje za pristalice Real Madrida koji su upozorili da će Zidanovo nasleđe kao igrača i menadžera u njihovom klubu biti ukaljano preuzimanjem vodećeg mesta PSŽ-a.

Vernici Los Blankosa bili su ljuti što im se Kilijan Mbape nije pridružio besplatnom transferom i umesto toga je odlučio da produži mandate sa šampionom Francuske do 2025. Zbog toga se Zidan koji ih je odbacio može smatrati manjom pobedom i oblikom osvete.

Nakon što je pobednik Svetskog prvenstva 2018. potpisao svoj novi ugovor, rečeno je da je Kilijanu Mbapeu dat carte blanch sa svojim klubom da odluči ko će ostati i otići.

Odlazak sportskog direktora Leonarda i imenovanje Luisa Kastra, kojeg Mbape poznaje iz dana u Monaku, uzeto je kao dokaz ovog razvoja.

Ali Pochettino tek treba da dobije zvanične dokumente za marširanje usred tvrdnji da su on i PSG već odlučili da se raziđu nasamo.