Dalas Maveriksi: „Pravi MVP“ – Džejson Kid lobira za Lukinu titulu MVP-a

Dalas Maveriksi: „Pravi MVP“ – Džejson Kid lobira za Lukinu titulu MVP-a

U sredu uveče, igrači, treneri i osoblje Dalas Maveriksa su jasno stavili do znanja svoje mišljenje – Luka Dončić je pravi MVP. Na majicama koje su nosili pre utakmice protiv Majami Hita, poruka je bila jasna: „Pravi MVP“.

Trener Mavsa, Džejson Kid, nije okolišao oko svog stava da bi Luka Dončić trebalo da bude proglašen MVP-om NBA lige ove sezone. Kid je izneo argumente zašto 25-godišnji slovenački košarkaš zaslužuje ovu prestižnu nagradu.

„Igra je previše jednostavna, previše laka“, izjavio je Kid, blisko povezan sa velikim imenima NBA-a kao što je Tim Dankan. „On čini da izgleda previše lako. Nažalost, to se dešava sa nekim od velikana… njihov talenat uzimamo zdravo za gotovo.“

Dončić je zaista impresionirao svojom igrom ove sezone. Ako izuzmemo nešto statistički neverovatno, Dončić će osvojiti svoju prvu strijelsku titulu kada se regularna sezona završi u nedelju. On je jedini igrač u istoriji NBA lige koji beleži proseke od 33,9 poena, 9,2 skoka i 9,8 asistencija po meču. Takođe je u vrhu lige po broju postignutih trojki.

„Ima samo 25 godina“, dodao je Kid, „ali igra igru kao niko drugi“.

Dončić će sigurno biti ozbiljan kandidat za MVP-a na glasanju panela novinara i emitera koji prate ligu. Iako se generalno očekuje da će Nikola Jokić iz Denvera osvojiti nagradu, Lukin doprinos na terenu ne može se zanemariti.