Kirjos se povukao sa Australijan opena

Kirjos se povukao sa Australijan opena

Domaći favorit Nik Kirjos povukao se sa Otvorenog prvenstva Australije zbog povrede kolena uoči meča u prvom kolu, što je veliki udarac za organizatore nakon što su u formu Amerikanke Džesika Pegula i Koko Gauf uletele u drugi krug na dan otvaranja u ponedeljak, prenosi Rojters.

Finalista Vimbldona Kirjos otkrio je da je pretrpeo pokidani meniskus i odlučio da se povuče nakon treninga sa partnerom u dublu Tanasijem Kokinakisom.

„Očigledno, izuzetno sam razočaran, ovo je jedan od najvažnijih turnira u mojoj karijeri, nije bilo nimalo lako“, rekao je Kirjos novinarima u Melburn parku.

„Ovo dolazak je samo loš trenutak, ali takav je život, znate. Povrede su deo sporta.“

Odustajanje takođe završava odbranu Kirgiosa i Kokinakisa titule u muškom dublu, godinu dana nakon što su „Special K’s“ privukli ogromnu publiku kroz svoju malo verovatnu šampionsku trku.

Pošto je Kirgios otišao, a Eš Barti se povukao, šanse za još jednog domaćeg šampiona za domaće navijače su znatno smanjene.

Međutim, američki navijači su bili ohrabreni nakon što su videli Pegulu, trećeg nosioca iza Ige Sviateka i Onsa Jabeura, kojoj je trebalo manje od sat vremena da isprati Žaklin Kristijan 6-0 6-1.

Pegula je uspela na početku nove sezone tako što je pomogla Sjedinjenim Državama da osvoje inauguralni Junajted kup, a 28-godišnjakinja je u ponedeljak jednostavno savladala svog rumunskog protivnika.

Publika u Margaret Court Areni je glasno klicala kada je Kristijan držao servis u drugom setu kako bi izbegao strašni ‘dupli bagel’.

„Definitivno mi daje mnogo samopouzdanja kada pobeđujem u takvim mečevima, znajući da igram zaista fokusiran svaki poen i ne dozvoljavam da bilo koji poen ili utakmica propadnu“, rekao je Pegula.

„Definitivno su prvi mečevi uvek zaista teški, posebno na slemovima, toliko je uzbuđenja i nervoze koje vodi. Tako da mi je drago što je prošlo veoma glatko.“

Danielle Collins, koja je pratila Eša Bartija u Melburn Parku prošle godine, imala je tajm-aut za povredu zbog problema sa kolenom pre nego što je pobedila Anu Kalinskaju rezultatom 7-5 5-7 6-4.

„Kad god ste na terenu i igrate mečeve od tri sata, posebno želite da pobedite, tako da sam samo morao malo da prođem prepreku“, rekao je 13. nosilac Amerikanac.

„Definitivno sam se uplašio zbog povrede u prvom setu, ali sam uspeo da prebrodim to. Samo malo brojim svoje srećne zvezde, to zaista nije bio dobar početak za mene.“

Amanda Anisimova nije mogla da nastavi dobar početak za Amerikanke na prvom grend slemu otkako je Serena Vilijams otkačila reket, 28. nosilac je pala 6-3 6-4 od strane Ukrajinke Marte Kostjuk.

Pošto su se Barti i Vilijams obojica penzionisali, a dvostruka šampionka Naomi Osaka trudna je sa svojim prvim detetom, Melburn Park će skoro sigurno ove godine osvojiti titulu prvaka po prvi put kod žena.

Bilo je ubedljivih ranih pobeda u ponedeljak za dva bivša šampiona Ju-Es opena koji nisu mogli da nadograde svoj Gren slem uspeh.

Kanađanka Bjanka Andreesku, šampionka 2020. godine na Flešing Medousu, pobedila je Mari Buzkovu sa 6-2 6-4, dok je pobednica iz 2021. Ema Radukanu lako uspela da pobedi Tamaru Korpač rezultatom 6-3 6-2.

Britanac Radučanu, koji sada ima 20 godina, će se sledeće suočiti sa tinejdžerkom Gaufom, koja je ušla na prvi grend slem u godini nakon pobede u Oklandu i potvrdila svoju dobru formu pobedom od 6-1 6-4 nad Katerinom Sinjakovom na Rod Lejver Areni. .

Šesti nosilac Grkinje Marija Sakari je takođe imala direktnu pobedu nad Kineskinjom Juan Jue sa 6-1 6-4 i izjednačila protiv ruske kvalifikantkinje Dajane Šnajder.

Italijanski 15. nosilac Janik Siner, četvrtfinalista prošle godine, bio je prvi čovek koji je stigao do drugog kola, pregazivši Britanca Kajla Edmunda sa 6-4 6-0 6-2 na Džon Kejn areni.