Pešić izabrao 15 igrača za Finsku i Gruziju

Pešić izabrao 15 igrača za Finsku i Gruziju

U ponedeljak, 19. 02. počinju mini pripreme muške „A“ reprezentacije Srbije pred prve dve utakmice u sklopu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2025.

U jeku takmičarskih sezona, Selektor Svetislav Pešić je sačinio konačan spisak od 15 igrača koji će konkurisati za tim Srbije u mečevima protiv Finske (23. 02. 2024. od 20 časova u hali „Aleksandar Nikolić“) i Gruzije (26. 02. 2024. od 18 časova u Tbilisiju).

Srbija će ovog puta za razliku od ranije moći da računa na čak desetoricu evroligaških asova, jer će se timu priključiti Ognjen Dobrić (Virtus), Filip Petrušev (Olimpijakos), Marko Gudurić (Fenerbahče) i Vanja Marinković (Fenerbahče).

Kada uz njih dodamo još igrače večitih koji ove sezone nastupaju u elitnom klupskom košarkaškom takmičenju Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Balša Koprivica iz Partizan Mozzart Beta, te Luka Mitrović i Dejan Davidovac iz Crvene zvezde, stižemo do čak 10 evroligaških košarkaša u reprezentaciji Srbije.

Ovo okupljanje nacionalnog tima će u dogovoru sa selektorom propustiti Vladimir Lučić i Stefan Jović. Lučić jer se tek oporavio od operacije ruke, a Jović jer ima problema sa više sitnih povreda.

Prvi zajednički trening, tim Srbije će imati u večernjim časovima.

Direktan prenos mečava kvalifikacija za Evrobasket možete pratiti na kanalima Sportkluba.