Pegula i Gauf ulaze u treće kolo Majami Opena

Pegula i Gauf ulaze u treće kolo Majami Opena

Amerikanke Džesika Pegula i Koko Gauf obezbedile su u četvrtak uzastopne pobede nad Kanađankama i izborile svoje mesto u trećem kolu Otvorenog prvenstva u Majamiju.

Treći nosilac Pegula je pobedila kvalifikantkinju Ketrin Sebov sa 6-3 6-1, a sledeća će se suočiti sa Amerikankom Danijelom Kolins, dok je šesti nosilac Gauf pobedio Rebeku Marino sa 6-4 6-3 i namestio borbu protiv Ruskinje Anastasije Potapove.

Pegula, polufinalistkinja prošle godine u Majamiju, koja živi oko 40 minuta od mesta održavanja turnira, iskoristila je pet od svojih devet prilika za brejk i pronašla svoj užitak dok je odmicao njen prvi meč u karijeri protiv Sebova.

„Upravo sam izašla i sredila posao… izborila se kroz nekoliko lukavih trenutaka u prvom setu, ali onda mislim da sam počela da se oslobađam posle toga“, rekla je Pegula u svom intervjuu na terenu.

Pegula je otvorio meč brejkom, ali je Sebov uzvratio na 2-2 pre nego što je Amerikanac preuzeo kontrolu sa još jednim brejkom za vođstvo od 3-2 i zatvorio prvi set za 35 minuta.

29-godišnja Pegula je imala mnogo lakše vreme u drugom setu gde je rano napravila brejk za vođstvo od 2-0 i ispustila samo dva poena na servis do kraja.

Gauff, koja živi u jugoistočnoj Floridi i izlazi iz trčanja u četvrtfinale Indijan Velsa, takođe je iskoristila pet od svojih devet šansi za brejk i dva puta se vratila nakon brejka u drugom setu.

„Igranje kod kuće je nešto čemu se radujem, ali to je i mali dodatni pritisak jer znaš da svi žele da ti ovde bude dobro. rekao je Gauff.

Pobedom, 19-godišnja Gauf je prekinula ćorsokak sa Anastasijom Pavljučenkovom i sada drži rekord po broju pobeda (34) na VTA 1000 turnirima pre nego što je napunila 20 godina.

U drugoj utakmici drugog kola, Belgijanka Elise Mertens pobedila je osmog nosioca Ruskinje Dariju Kasatkinu, dok su Letonka 24. nosilac Jelena Ostapenko, 21. Španka Paula Badosa i Kineskinja Dženg Ćinven, 23. nosilac, takođe napredovale.

Šampionka Vimbldona Elena Ribakina, koja je tek nakon trijumfa u Indijan Velsu, završiće večernju sesiju kada se bori protiv Ruskinje Ane Kalinske za mesto u trećem kolu.

Ako Ribakina podigne titulu u Majamiju, postala bi tek peta žena koja je uzastopno osvojila turnire u Indijan Velsu i Majamiju, što je podvig poznato kao „Sunčani duplikat“ s obzirom na lokacije turnira u Kaliforniji i Floridi.

Na strani muškaraca, čileanski kvalifikant Kristijan Garin, koji je napravio iznenađujući niz u četvrto kolo Indijan Velsa, pobedio je Markosa Girona sa 6-2 2-6 6-4 i plasirao se u drugo kolo u Majamiju.

Austrijski vajld kard Dominik Tim će započeti večernju sesiju okršajem u prvom kolu protiv Italijana Lorenca Sonega, dok se Francuz Rišar Gaske bori protiv australijskog srećnog gubitnika Kristofera O’Konela.