Obradović: Čestitam igračima na ozbiljnosti i dobrom meču

Obradović: Čestitam igračima na ozbiljnosti i dobrom meču

Košarkaši Partizana, posle ubedljive pobede nad Mornarom na startu ABA lige, lako su poraženi od Makabija u Tel Avivu na startu Evrolige. Usledio je meč sa Krkom u Novom Mestu, a izabranici Željka Obradovića slavili su sa 96:56.

Krka je u dupke punoj dvorani „Leon Štukelj“ u dobrom raspoloženju dočekala Partizan, s obzirom da je u prvoj rundi slavila protiv FMP-a u Železniku. S druge strane, očekivala se reakcija igrača Partizana posle poraza u Tel Avivu. Partizan je tokom prve deonice pokazao energiju, ali je ponovo primao vrlo „jeftine poene“, dok je sa druge strane imao velikih problema sa šutem, posebno za tri poena (1-10). Uprkos navedenom, Partizan je dobio ovaj period igre sa 16:11.

Partizan je drugu deonicu otvorio čvrsto i agresivno u odbrani, stigli su laki poeni iz tranzicije, Trifunović i Anđušić su pogodili trojke, pa su „crno-beli“ pobegli na 26:11. Gašper Okorn je uzeo minut odmora, rotirao je petorku, nastojao je da pronađe modus, način da Krka ostane u igri.

Međutim, nije uspeo u tome. Partizan je nastavio da igra jaku odbranu, napad je funkcionisao veoma dobro, pa je na kraju druge deonice na semaforu pisalo 45:22 za Partizan. U tom momentu, pitanje pobednika je bilo rešeno, a dilema je bila kojim će rezultatom biti završen meč.

„Hvala navijačima Partizana i Krke na odličnoj atmosferi. Počeli smo agresivno od prvog momenta, odbrana je bila na željenom nivou tokom većeg dela meča, ali smo imali dosta brzopletih poteza. Čestitam mojim igračima na ozbiljnosti i dobroj utakmici“, naglasio je trener Partizana, Željko Obradović.