Hamilton o Red Bulu: Nikada nisam video tako brz auto

Hamilton o Red Bulu: Nikada nisam video tako brz auto

Luis Hamilton, pobednik rekordnih 103 velike nagrade Formule 1 i sedam svetskih šampionata, rekao je u nedelju da nikada nije video tako brz bolid kao što je Red Bul.

„Definitivno nikada nisam video tako brz automobil“, rekao je Hamilton novinarima nakon što je završio na petom mestu u Džedi.

„Kada smo bili brzi, nismo bili tako brzi. Mislim da je to najbrži auto koji sam video, posebno u poređenju sa ostalima. Ne znam kako i zašto, ali on je prošao kraj mene ozbiljnom brzinom. Nisam se čak ni potrudio da blokiram jer je postojala ogromna razlika u brzini. Morate odati priznanje onome što je Red Bul uradio“, rekao je Britanac u nedelju.

„Jaz koji imaju u odnosu na ostatak terena, mislim da je veći nego što smo videli verovatno od Mercedesa 2014. To je ozbiljan, ozbiljan jaz i pretpostavljam da svi treba da nastave da rade više da bi razumeli kako da premostite taj jaz. Ali znamo da nismo doneli prave odluke tokom zime i mislim da možemo da povratimo deo tog učinka brže nego što biste to činili obično. Dakle, nije sve izgubljeno.“

Mercedes je osvojio osam konstruktorskih titula zaredom od 2014. dok ih Red Bul nije zbacio sa trona prošle godine.

Hamilton, koji je debitovao u Formuli 1 sa Meklarenom 2007. godine, osvojio je šest od svojih titula sa Mercedesom.