Navijač uhapšen zbog slogana ’97’ na majici

Navijač uhapšen zbog slogana ’97’ na majici

Fudbalski navijač uhapšen je u subotu na finalu FA kupa između Mančester junajteda i Mančester sitija zbog zabrinutosti zbog slogana na poleđini njegove majice.

Fotografija obožavatelja sa brojem 97 na poleđini njegove bele košulje, ispod reči „Nije dovoljno“, široko se delila na Tviteru.

Slogan je, prema nekim korisnicima Tvitera, bio referenca na 97 navijača Liverpula koji su izgubili živote kao rezultat tragedije u Hilsborou u polufinalu FA kupa 1989. godine.

Metropolitenska policija je na Tviteru objavila da je navijač priveden zbog sumnje da je prekršio javni red.

Deleći tvit naloga navijača FK Liverpula pod nazivom Kop Vatch, Tviter nalog Meta o događajima je rekao: „Svesni smo toga i proaktivno smo radili sa zvaničnicima na @vembleistadium-u kako bismo identifikovali osobu.“

„Uhapšen je zbog sumnje da je počinio prekršaj javnog reda i mira i lišen slobode.“

Bivši igrač Liverpula Sten Kolimor napisao je na Tviteru: „Boreći se da pronađem zašto bi neko kupio majicu, a zatim štampao brojeve i reči na njoj da bi je zatim prikazao na fudbalskoj utakmici. Ko bi je štampao?“

„Ovo nije partizanski fandom, to je slavljenje tragedije koja danas, sada, boli mnoge.“

Policija je takođe rekla da je gledala snimke CCTV-a nakon što je predmet bačen na igrača Mančester junajteda u prvom poluvremenu meča.

Šampion Premijer lige Siti pobedio je u finalu sa 2-1.