Naomi Osaka pokreće sopstvenu sportsku agenciju

Naomi Osaka pokreće sopstvenu sportsku agenciju

24-godišnja teniska zvezda Naomi Osaka pokreće sopstvenu sportsku agenciju nakon šest godina sa IMG-om, navodi Sportico.

Osaka je partner sa svojim agentom, Stjuartom Dugidom, u poduhvatu po imenu Evolve. Svaki će imati udeo u kapitalu kompanije, rekao je Sportico, koji je prvi preneo vest u sredu.

„Provela sam svoju karijeru radeći stvari na svoj način, čak i kada su mi ljudi rekli da to nije ono što se očekivalo ili tradicionalno, Evolve je prirodni sledeći korak na mom putu i ​​kao sportiste i poslovne žene“, rekla je Osaka za Sportico.

Osaka, najplaćenija sportistkinja na svetu, postala je istaknuta nakon što je pobedila Serenu Vilijams u finalu Otvorenog prvenstva SAD 2018. Sledeće godine je pobedila na Otvorenom prvenstvu Australije. Osvojila je US Open 2020. i ostvarila drugu pobedu na Australijan openu 2021.

Godine 2021, mnogi sportisti su se okupili iza Osake nakon što je progovorila o mentalnom zdravlju. Te godine je rekla da neće učestvovati na konferenciji za novinare, navodeći mentalni danak koji to može imati na sportiste – odluka koja ju je na kraju koštala kazne od 15.000 dolara. Kasnije se povukla sa Otvorenog prvenstva Francuske.