Dejvid Mojes napušta Vest Hem, Hulen Lopetegi se spominje kao moguća zamena

Dejvid Mojes napušta Vest Hem, Hulen Lopetegi se spominje kao moguća zamena

Dejvid Mojes, dugogodišnji menadžer Vest Hema, saopštio je da će napustiti klub na kraju sezone kada mu istekne ugovor, okončavajući tako jedno od najdužih menadžerskih partnerstava u engleskom fudbalu. Ovaj potez dolazi nakon nedavnih spekulacija o njegovoj budućnosti i niza loših rezultata kluba.

Vest Hem je u ponedeljak objavio kraj Mojesove vladavine, ističući njegov doprinos tokom perioda značajnog uspona kluba. Uz Mojesa, klub je osvojio titulu Lige Konferencije Evrope prošle sezone, što je bilo prvo veliko trofej za klub od 1980. godine. Takođe, tim se redovno plasirao u evropska takmičenja tokom Mojesovog drugog mandata.

„Dejvid je bio odgovoran za period velikog napretka i uspeha u našoj istoriji“, izjavio je Dejvid Salivan, zajednički predsedavajući Vest Hema. „Mi smo izuzetno zahvalni za sav njegov naporan rad, posvećenost i posvećenost ulozi.“

Ovo nije prvi put da se Mojes suočavao sa pritiskom dok je bio na čelu Vest Hema, ali ovaj put klub je odlučio krenuti u novom pravcu. Iako su spekulacije o njegovoj naslednici bile u toku, ime Hulena Lopetegija, bivšeg trenera Španije i Real Madrida, pojavilo se kao moguća zamena.

„Klub je saopštio da je proces regrutovanja Mojsovog naslednika već započeo, a neće davati dalje komentare“, rekao je klub u zvaničnom saopštenju.

Mojs, koji je ranije vodio klubove poput Evertona, Mančester junajteda i Sanderlenda, izrazio je zahvalnost klubu i navijačima. „Klub je u jačoj poziciji nego kada sam se vratio 2019. godine“, rekao je Mojes. „Ponosan sam na ono što smo postigli tokom mog mandata.“

Sa druge strane, Lopetegi je nedavno bio povezan s Vulverhemptonom, a navodno je pristao na dolazak u Vest Hem kao Mojesova zamena. Klub se nada da će nova promena na klupi uneti svežinu i stabilnost u ekipu dok se pripremaju za narednu sezonu.