Menadžer Viktora Osimena najavio tužbu protiv Napolija

Menadžer Viktora Osimena najavio tužbu protiv Napolija

Menadžer fudbalera Napolija Viktora Osimena, Roberto Kalenda, najavio je pokretanje tužbe protiv šampiona Italije zato što je klub iz Napulja na društvenim mrežama ismejao nigerijskog napadača, prenosi Bi-Bi-Si.

Napoli je na svom nalogu na Tiktok objavio video zapis sa meča sa Bolonjom gde je Osimen promašio penal. Nigerijski napadač je zamenjen u finišu utakmice, a tom prilikom se verbalno sukobio sa trenerom Rudijom Garsijom.

Osimen je dan kasnije uputio izvinjenje treneru i saigračima. Međutim, Napoli je u video snimku ismejao svog napadača zbog frizure i promašenog penala. Snimak je nekoliko sati po objavljivanju izbrisan sa društvenih mreža kluba.

„Ono što je objavljeno na zvaničnom Tiktok profilu Napolija je neprihvatljivo. Prvo je javno objavljen video koji vređa Viktora. To što je video kasnije izbrisan ne umanjuje činjenicu da je naneta teška šteta igraču, koji u poslednje vreme dovoljno pati zbog lošeg tretmana u medijima i lažnih vesti. Zadržavamo pravo da preduzmemo sve korake kako bi zaštitili Osimena, uključujući i tužbu“, napisao je Kalenda.

Italijanski mediji navode da je nigerijski napadač na svom Instagram nalogu izbrisao sve fotografije u dresu Napolija.

Osimen je stigao u Napoli 2020. godine iz Lila za 81,3 miliona evra, a ima ugovor sa Napolijem do juna 2025. godine.