Manćini ostaje optimista uprkos porazu od Engleske

Manćini ostaje optimista uprkos porazu od Engleske

Igra Italije protiv Engleske pokazala je mnogo obećanja za budućnost, iako su aktuelni šampioni svoju kvalifikacionu kampanju za Evropsko prvenstvo 2024. započeli porazom kod kuće od 2-1 u četvrtak, rekao je u četvrtak trener Roberto Manćini, prenosi Rojters.

Italija je već gubila rezultatom 2-0 u utakmici Grupe C u Napulju kada je debitant Mateo Retegi smanjio zaostatak 11 minuta u drugom poluvremenu.

„Počeli smo dobro sa visokom presom, što nismo radili do kraja prvog poluvremena. Video sam sjajan italijanski tim u drugom poluvremenu i to je dobro za budućnost“, rekao je Manćini za RAI sport.

Manćini je rekao da je ekipa Gereta Sautgejta bila superiornija u setovima, što je pomoglo Engleskoj da obezbedi prvu pobedu nad Azurima na italijanskom tlu za 62 godine uprkos isključenju Luke Šoa.

„Engleska je opasna po setovima, dozvolili smo prvi (gol) mislim zbog ometanja, onda je i penal iz kornera. Mislim da smo zaslužili da postignemo bar još jedan gol posle prekida“, rekao je Manćini.

„Možda smo počeli tako što smo se ovog puta suočili sa teškom borbom, ali se nadamo da ćemo je lakše završiti.

Iako se Retegijev gol istakao za Manćinija, on je bio uveren da će 23-godišnji igrač kluba Atletiko Tigre nastaviti da napreduje.

„Imao je poteškoća u prvom poluvremenu pošto su defanzivci Engleske fizički jaki i ograničili su ga. Bolje se kretao posle pauze, ali je mlad, igra svoj fudbal u Argentini, tako da mu treba vremena“, rekao je Manćini.

Italija će u nedelju otputovati na Maltu na sledeću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.