Medvedev traži zamah nakon što se vratio među prvih 10

Medvedev traži zamah nakon što se vratio među prvih 10

Daniil Medvedev se nadao da njegov trk do titule u Roterdamu i povratak među prvih 10 na svetskoj rang listi može biti savršena početna tačka za ostatak sezone nakon razočaravajućeg Australijan opena prošlog meseca.

Medvedev je pao na broj 12 nakon poraza u trećem kolu od Sebastijana Korde u Melburn Parku, ali je 27-godišnji Rus ponovo otkrio svoj ritam u Roterdamu prošle nedelje i pobedio Janika Sinera sa 5-7 6-2 6-2 u nedelju za svoj prva titula 2023.

„Sjajno je, jer je još uvek početak godine“, rekao je Medvedev, koji je sada osmi na svetu. „Ovo je moj treći turnir u godini i već titula. Prošle godine mi je verovatno trebalo 12 turnira ili ovako nešto. Pobeđujem odlične igrače, igram odlično ovde.

„U Adelaidu ​​sam igrao sjajno, ali sam izgubio od Novaka Đokovića. Australijan open je bio zaista razočaravajući… mentalno, teško je vratiti se nakon što izađeš iz prvih 10 i izgubiš u trećem kolu grend slema kojem si se nadala. pobediti.

„Srećan sam što sam našao svoju formu i radujem se sledećem turniru i nadam se da ću tako nastaviti.

Šampion Monpeljea, Siner, gledao je na uzastopne titule nakon što je dobio tesan uvodni set, ali Medvedevu nije trebalo uskratiti titulu na 16. nivou turneje.

„Bila je to psihički teška utakmica za obojicu“, rekao je Medvedev. „Janik je bio iznad mene, posebno u prvom delu prvog seta. Uspeo sam da se vratim iako sam igrao lošije od njega. Možda mi je to dalo vremena da pronađem svoj ritam.

„Počeo sam da igram malo ofanzivnije na nekoliko udaraca i to je dobro funkcionisalo na početku drugog seta. Uspeo sam da nastavim da ga psihički guram do kraja meča.“